Beste mosselpan

Het mosselseizoen is één van de langste seizoenen op het gebied van verse gerechten. Grofweg van juli tot en met april kun je mosselen kopen. Mosselen kook je in een speciale mosselpan. De mosselpan lijkt op een braadpan maar heeft veel meer inhoud doordat de rand vele malen hoger is. De hoge deksel is bedoeld voor het afval, de mosselschelpen. In de onderstaande top 10 kun je de beste mosselpannen bekijken. De verschillende mosselpannen zijn uitgebreid getest en beoordeeld. Met de beste mosselpan krijg jij de lekkerste mossels op tafel.

Beste mosselpan van 2024

De beste mosselpan van 2024 is een pan die redelijk licht van gewicht is en meer dan voldoende inhoud heeft voor een flinke portie mosselen. Samen met de mosselgroente kook je de mosselen gaar. Op verschillende manieren kun je de mosselen klaarmaken. Welke methode je ook gebruikt, je hebt altijd een mosselpan nodig. Omdat hier veel verschil in kan zitten hebben wij de verschillende mosselpannen getest en beoordeeld. De beste mosselpan van 2024 kun je terugvinden in de onderstaande top 10.

Niet alleen het gewicht speelt een factor bij het bepalen van de beste mosselpan. Ook de prijs, de afmeting en de inhoud van de pan samen met de gebruikte materialen en de levensduur bepalen wat de beste mosselpan van 2024 is. De tien best geteste mosselpannen hebben wij in onderstaand overzicht weergegeven.

Best geteste mosselpannen 2024:

BK Fortalit Mosselpan - 22 cm

BK Fortalit mosselpan - 22 cm

De BK Fortalit mosselpan is de ideale pan om mosselen in te koken. De pan heeft een kenmerkend hoge deksel, welke omgekeerd kan worden voor de lege schelpen! Het gebruik van stijlvast geëmailleerd staal zorgt voor een goede warmtegeleiding door de pan. Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie.


op bol.com

Cosy&Trendy mosselpan - 24 cm

Cosy & Trendy mosselpan - 24 cm

De Cosy&Trendy mosselpan is perfect voor het bereiden of serveren van mosselen. Het deksel sluit goed af, waardoor stoom ontstaat in de pot, wat blijvende condensatie geeft. De mosselen worden hierdoor lekker gaar. De pan is niet te gebruiken op een inductieplaat. De pan is vaatwasserbestendig.


op bol.com

Haute Cuisine mosselpot - 22 cm

De mosselpot van Haute Cuisine is ideaal voor uw al uw mosselgerechten. Deze pan heeft een deksel dat tevens kan gebruikt worden als serveerschaal. De pan heeft een afmeting van 22 cm en is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie. Na gebruik kan de mosselpot in de vaatwasser.


op bol.com

Zwarte mosselpan - 18 cm

Deze klassieke mosselpan van zwart geëmailleerd staal biedt met een doorsnee van 18 centimeter ruimte voor circa 1 kilo mosselen. Dat maakt hem geschikt voor 1 à 2 personen. Hij heeft de kenmerkende hoge deksel. Deze extra hoogte biedt ruimte aan de mosselen om zich te openen tijdens het koken.


op bol.com

Cosy & Trendy mosselpan - 18 cm

Deze mosselpan van Cosy&Trendy heeft een inhoud van 2,8 liter en is geschikt voor het bereiden van een 1,2 kilo mosselen en het serveren van een pan klaargemaakte mosselen per persoon. Zo heeft iedereen zijn eigen gekleurde pan op tafel staan! Geschikt voor elektrisch, gas en keramisch maar niet geschikt voor inductie.


op bol.com

Bestepan bol breed
Cosy & Trendy horeca mosselpot - 18cm

Cosy & Trendy horeca mosselpot - 18cm

Deze klassieke mosselpot van licht blauw geëmailleerd staal biedt met een doorsnee van 18 centimeter ruimte voor circa 1 kilo mosselen. De pan is geschikt voor diverse warmtebronnen: keramisch, elektrisch en gas. En na gebruik is schoonmaken een fluitje van een cent, want hij mag gewoon in vaatwasser.


op bol.com

KitchenCraft Mediterranean Emaille - 24 cm

KitchenCraft Mediterranean Emaille - 24 cm

Deze Emaille mosselpan is niet alleen perfect voor het bereiden van heerlijke mosselen, ook het serveren van mosselen ziet er geweldig uit in deze pan! Het deksel kan namelijk ook gemakkelijk gebruikt worden voor de lege schelpen. De deksel is te gebruiken voor de lege schelpen. Hij is ook geschikt voor de vaatwasser.


op bol.com

Cosy & Trendy RVS mosselpan - 18 cm

Deze mosselpan is geschikt voor het bereiden van een 1,2 kilo mosselen en met de deksel eraf kun je het ook in de pan serveren. Deze pan is geschikt voor inductie. Doordat de pan is gemaakt van RVS (Inox 18/10) is het een mooie vertoning op tafel. Na gebruik kun je hem het beste met de hand even afwassen.


op bol.com

Demeyere Mosselpot - 22 cm

Demeyere Mosselpot - 22 cm

De mosselpan van Demeyere is een ware blikvanger. Hij zorgt niet alleen voor design op tafel, de mosselen worden er ook goed in gekookt. De pan is gemaakt van RVS en heeft een diameter van 22 cm. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen inclusief inductie. na gebruik kun je de pan in de vaatwasser plaatsen.


op bol.com

Hendi geëmailleerd staal - 22 cm

Hendi geëmailleerd staal - 22 cm

In deze Hendi Mosselpan bereidt u de lekkerste gerechten in de keuken. Deze sterke Hendi Mosselpannen zijn geschikt voor dagelijks intensief gebruik in uw professionele keuken. De pan is alleen geschikt voor koken op gas. Na gebruik kan de pan wel in de vaatwasser worden geplaatst.


op bol.com

Met behulp van de bovenstaande top 10 met mosselpannen zie je overzichtelijk welke mosselpannen behoren tot de beste. Je krijgt met deze mosselpannen meer dan voldoende ruimte om de mossels in te koken. Door de handige grote deksel kun je alle mosselschelpen bij elkaar houden.

Top 10 mosselpannen

In de top 10 mosselpannen kun je, zoals hierboven is benoemd de beste mosselpannen van 2024 bekijken. Naast de bovenstaande criteria spelen ook de populariteit en het aantal reviews en ervaringen een rol bij het samenstellen van de top 10 mosselpannen.

Doordat de lijst met enige regelmaat wordt voorzien van een update is  de lijst altijd actueel. Zodra een pannenmerk een nieuwe mosselpan heeft gelanceerd gaan wij hem testen en beoordelen. Voldoet de pan aan al onze criteria? Dan zullen wij hem opnemen in de onderstaande top 10. Je wilt immers dat de lekkere verse mosselen worden gekookt in de beste mosselpan zodat je een heerlijk gerecht op tafel kunt zetten. Bak er wat verse frietjes bij of wat stokbrood om het gerecht helemaal af te maken. Eet smakelijk!

De beste mosselpan

Door de verschillende mosselpannen met elkaar te vergelijken is ons opgevallen dat er best veel verschil zit in de kwaliteit en prijs. In de bovenstaande top 10 kun je de beste mosselpan bekijken. Deze mosselpannen hebben de beste score op het gebied van kwaliteit en prijs. Wanneer je mosselen gaat koken wil je natuurlijk wel dat ze lekker smaken. Met de beste mosselpan gaat dat absoluut lukken.

Het verschil in het koken van de mosselen in een grote ‘normale’ pan of vispan en het koken in een speciale mosselpan zit hem in de materialen en de grote deksel. Een mosselpan herken je direct. Ze zijn vaak zwart van kleur. In restaurants is dit ook goed zichtbaar wanneer gasten mosselen eten. Daarnaast is het ook een soort traditie om mosselen te koken in een speciale mosselpan. Het zorgt voor nog meer smaaksensatie.

Populaire mosselpannen

Een goede mosselpan is vaak voorzien van vele positieve reviews en ervaringen. Hoe beter en hoe meer reviews er worden gegeven voor een mosselpan, hoe populairder de pan wordt. De ervaring van de één is en gratis tip voor een ander. In de bovenstaande top 10 zijn de populaire mosselpannen ook benoemd. Goede ervaringen werken immers het beste om de beste mosselpan aan te duiden.