Beste aspergepan

Het witte goud worden ze genoemd. De asperges. Je kunt de asperges op verschillende manieren klaarmaken. Asperges koken wordt het vaakst gedaan. Je kunt dit het beste doen in een speciale aspergepan. De beste aspergepan kun je op deze pagina bekijken. Bekijk in de top 10 de best geteste aspergepannen van 2024.

Beste aspergepan van 2024

De beste aspergepan van 2024 scoort het hoogste in de tests en krijgt de beste reviews. In de onderstaande top 10 kun je de beste aspergepannen bekijken. Deze pannen scoren het hoogste op prijs, kwaliteit, levensduur en populariteit. Met deze pannen krijg jij de allerlekkerste asperges op tafel.

Asperges worden vaak geserveerd met een lekkere aspergesaus (maak deze warm in een steelpan) en gekookte of gebakken aardappels. Je kunt de asperges ook kort in het spek bakken. De beste koekenpan geeft daarbij de lekkerste smaak. Wist je dat je de beste aspergepan van 2024 ook kunt gebruiken voor het koken van pasta of aardappels? De beste aspergepan kun je zo voor veel meer gerechten gebruiken dan alleen voor het koken van asperges.

Best geteste aspergepannen 2024:

WMF aspergepan 16 cm

WMF aspergepan - 16 cm

De hoge zijden van deze WMF Aspergepan zorgen ervoor dat de asperges perfect in deze pan gekookt kunnen worden. De cilinder vorm zorgt ervoor dat de asperges een geheel blijven in plaats van tijdens het koken te breken. De mandinzet maakt het ook makkelijk de gekookte asperges uit de pan te halen nadat ze zijn gekookt.


op bol.com

Imperial Kitchen aspergepan - 14cm

Deze aspergepan is een kookpan in RVS met 2 handgrepen, een deksel en een aspergemandje. erg handig is dat je deze aspergepan ook kunt gebruiken voor het koken van witlof en andere groenten maar ook ideaal is voor het bereiding van pasta's zoals spaghetti, fusilli en tagliatelle.


op bol.com

Haushalt RVS Aspergepan - 21 cm

De Haushalt RVS aspergepan is een fijne pan waarin de asperges rechtop kunnen staan zodat de kopjes niet te gaar worden. Handig mandje waarmee je de asperges in één keer uit het water tilt. De RVS pan blijft lang mooi. Door de glazen deksel kun je naar de asperges kijken zonder de deksel van de pan te hoeven halen.


op bol.com

Aerts Aspergepan - 16 cm

De aspergepan van Aerts heeft een glazen deksel en uitneembaar mandje. De kookpot heeft een doorsnede van 16 cm en een inhoud van 4 liter. De pan is gemaakt van RVS. De pan is geschikt voor alle warmtebronnen. Je kunt deze pan ook gebruiken voor het koken en opwarmen van groenten, grote knakworsten of pasta.


op bol.com

Gusta RVS aspergepan - 14 cm

Gusta RVS aspergepan - 14 cm

In de Gusta aspergepan kun je eenvoudig asperges in rechtopstaande positie gaar koken. Hierdoor voorkom je dat de koppen te gaar worden. Deze pan is ook uitermate geschikt voor het koken van grove pasta of aardappels. De meegeleverde inzet maakt afgieten overbodig. Geschikt voor alle warmtebronnen.


op bol.com

Bestepan bol breed
Haute Cuisine Inox aspergekoker - 16 cm

Haute Cuisine Inox aspergekoker - 16 cm

De beste en meest efficiënte manier om asperges te bereiden is in een aspergekoker voor inductie. Inductie zorgt ervoor dat je kookvuren heel snel opwarmen en dat je water snel kookt. Door de asperges rechtopstaand te koken en de punt net boven het water te laten wordt dit deel gestoomd in plaats van gekookt.


op bol.com

Nava aspergepan BPA-vrij - 18 cm

Navaris aspergepan BPA-vrij - 18 cm

Naast asperges kun je natuurlijk ook andere levensmiddelen in de pan bereiden. Denk daarbij aan pasta, aardappelen of allerlei soorten groenten. De pan is geschikt voor elke warmtebron, inclusief inductie. Na gebruik kan de pan, mand en deksel in de vaatwasser worden afgewassen.


op bol.com

ELO Aspergepan Citrin - 16cm

ELO aspergepan Citrin - 16cm

Een paar weken per jaar zit er in elke mond verse asperges. Dit maakt de perfecte voorbereiding des te belangrijker! De beste keuze: ELO's aspergepan. De uitneembare mand geeft de stelen steun. De pan is geschikt voor elke warmtebron, dus ook voor inductie. Na gebruik kan de pan in de vaatwasser worden geplaatst.


op bol.com

Gusta zwarte aspergepan - 18 cm

Gusta zwarte aspergepan - 18 cm

De Gusta zwarte aspergepan is een ideale pan voor een heerlijke asperge maaltijd. De pan is 22 cm hoog en 18 cm in diameter. De pan is voorzien van een mand waardoor je eenvoudig de asperges in de pan kunt doen. Met een inhoud van 4 liter kun je een flinke portie asperges koken. Geschikt voor inductie en de vaatwasser.


op bol.com

Demeyere Resto Aspergepan - 16 cm

Demeyere Resto aspergepan - 16 cm

De Demeyere Resto aspergepan heeft twee handgrepen, een deksel en een aspergemand met haakje waardoor je het op de rand van de pot/pan kunt hangen. Deze aspergepan is te gebruiken voor het koken van asperges voor ongeveer 4 personen. Hij is niet alleen ideaal voor het koken van asperges of witlof, maar ook voor pasta.


op bol.com

In de bovenstaande top 10 zie je welke pannen voor het koken van asperges als beste uit de test zijn gekomen. De top 10 aspergepannen is samengesteld op basis van de testresultaten en reviews maar ook door te kijken naar de verkoopcijfers en populariteit.

Top 10 aspergepannen

In de top 10 aspergepannen zie je welke pannen het beste uit de test zijn gekomen. Periodiek worden de nieuwste aspergepannen getest en beoordeeld. Alleen de beste aspergepannen worden toegevoegd aan de top 10. Wanneer je een nieuwe aspergepan zoekt zul je al snel merken dat je hier veel verschillende soorten van kunt aanschaffen. Niet alleen de inhoud kan van elkaar verschillen, ook het materiaal en de kwaliteit.

Een aspergepan moet hoog genoeg zijn zodat de asperges recht kunnen worden gekookt. Je wilt de asperges niet doormidden moeten snijden voordat je deze moet koken. Zo gaat de meeste smaak verloren. In de top 10 aspergepannen zie je welke aspergepannen wij als beste hebben getest en dan ook onze aanbeveling hebben. Bekijk en vergelijk de beste aspergepan van 2021 in de onderstaande top 10.

De beste aspergepan

Het koken van asperges is vrij eenvoudig wanneer je beschikt over de juiste pan. Een aspergepan is hoger dan een normale pan waardoor je de asperges rechtop kunt koken. In veel gevallen is de pan voorzien van een mandje waardoor je de asperges er ook eenvoudig weer uit kunt halen zonder deze te beschadigen.

Wanneer het aspergeseizoen voorbij is kun je de beste aspergepan ook gebruiken voor het koken van pasta of aardappels. Kijk wel even goed of de mand niet te grof is voor bijvoorbeeld dunne spaghetti. Je hoeft de pasta of aardappels niet af te gieten na het koken. Je kunt de beste aspergepan daardoor het gehele jaar gebruiken. 

Populaire aspergepannen

In de bovenstaande top 10 kun je de meest populaire aspergepannen bekijken. Deze zul je bij menig aspergeliefhebber dan ook aantreffen. Het koken van asperges is nog steeds de meest populaire manier. Je kunt de asperges ook stomen in de oven. Dit zie je vooral bij restaurants.

De populaire aspergepannen hebben de beste kwaliteit en zijn daarnaast scherp geprijsd. Je kunt de beste en meest populaire aspergepan ook gebruiken voor het koken van andere gerechten. Zo kun je het hele jaar gebruik maken van deze pan en staat hij nooit in de weg.